Alliance Tire Group (ATG) Landbouwbanden

ATG wordt in de markt vertegenwoordigd door de drie bekende merken Alliance, Galaxy en Primex. ATG heeft al 6 decennia ervaring en is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van agrarische, bosbouw, industriële en OTR banden. Een wereldwijde aanwezigheid in 120 landen maakt ATG toonaangevend. In de agrarische wereld is ATG echt een pioneer met voornamelijk de merken Alliance en Galaxy. Alliance en Galaxy verzorgen een grote reeks agrarische banden voor tractoren, maaidorsers, aanhangers, karren, verspreiders, vloeibare- mestverspreiders, zelf aangedreven mestverspreiders, spuitmachines en nog vele andere gespecialiseerde machines.

Alliance Tyre Company werd in 1950 opgericht in Hadera, Israël. Sinds enkele jaren maakt Alliance Israël deel uit van ATG met fabrieken en Head Quarters in India. Alliance heeft al meer dan 60 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van banden voor uiteenlopende toepassingen in de agrarische en industriële markt.

Productpresentatie Alliance 328.

Hieronder vind u een overzicht van de aangeboden banden:

 

Agrarisch tractor radiaal banden

85-series

Alliance 356

Alliance band

Radiaal band voor tractors met hoog vermogen voor zwaar werk. De band maakt goede tractie, minder slip en heeft minderbrandstofverbruik.  Daarnaast beschermd de band tegen schade aan het land en  bodemverdichting. Hierdoor rijdt uw tractor comfortabeler, heeft uw band  een langere levensduur en bespaart u werktijden.

 

 

 

Alliance 385

Deze radiaal band beschikt over een loopvlakprofiel met een geschikte nok constructie en kracht dat gebruikt kan worden voor moderne tractoren  met hoog vermogen en snelheid. De band heeft flexibele kenmerken dat  zorgt voor een vlotte en comfortabele rit. Het karkas bestaat uit sterke  textiel combinatie. Al deze kenmerken zorgen voor een lange levensduur  van de band.

 

 

 

Alliance 387

Radiaal band speciaal ontwikkeld voor milieuvriendelijke machines. De  speciale nok samenstelling en rubber verhoudingen maken de band zo dat  het bodem, gras en planten niet beschadigd, en is daardoor geschikt voor  grasland en andere gevoelige terreinen.

 

 

 

 

Alliance Farm Pro 85

Deze band beschikt over versterkte nokken met een steile hoek in het  centrum wat zorgt voor een soepele rit, minder slijtage en goede  zelfreinigende eigenschappen. De ondiepe hoek in de schouders zorgt voor  uitstekende tractie. De Alliance Farm Pro 85 heeft een verbeterde  rubbersamenstelling en stabiliteit op hellingen.

 

 

 

Galaxy Earth Pro 85 R-1W

Galaxy Earth Pro 85 R-1W heeft een nok samenstelling wat de band kracht geeft en zorgt voor uitstekende zelfreinigende eigenschappen. De  versterkte nokken en verbeterde rubbersamenstellingen zorgen voor een  lange levensduur van de band. Daarnaast zorgt de band voor een vlotte rit en verbeterde stabiliteit op hellingen.

 

 

70-series

Alliance 370

Brede radiaal tractor banden ontwikkeld voor moderne tractoren met hoog vermogen en voor zwaar werk op het land en transport toepassingen. De band heeft een hogere laadcapaciteit bij dezelfde bandenspanning in vergelijking met de standaard normale sectie. Speciale loopvlakpatroon, radiale nylon mantel, strakke gordels en unieke schouders zorgen voor uitstekende grip, goede tractie en lange levensduur. Daarnaast zorgt het brede loopvlak voor minimale bodemverdichting.

 

Alliance Farm Pro 70

Veelzijdige band die de moderne agrarische landbouwbanden vertegenwoordigd. De band beschikt over een verhoogde laadcapaciteit, uitstekende grip, goede tractie, minimale bodemverdichting en een lange levensduur.

 

65-series

Alliance 360

Extra brede tractor band met veel volume. Geschikt voor oogstmachines. De lage bandenspanning in combinatie met het grote loopoppervlak vermindert bodemverdichting. De band beschikt over effectieve tractie/slip kenmerken. De lage nokken bij de schouders verbeteren de tractie en de hoge nokken in het midden verbeteren het rijcomfort. De versterkte constructie van de band zorgt voor een lange levensduur.

 

 

 

 

Alliance 365

Deze Alliance 365 beschikt over een groot band volume, lage bandenspanning, hoge tractie mogelijkheden en uitstekende bescherming van de bodem. De hoge en flexibele nokken zorgen voor uitstekende zelfreinigende eigenschappen. Daarnaast de band een sterk karkas en lange levensduur.

 

 

 

 

 

 

Rijenteelt

Alliance 350

Radiaal banden voor allerlei soorten teelt, oogst en spuitwerk. Kenmerkend voor de band zijn de ronde schouders voor grond en gewas bescherming. Het robuuste karkas en de stevige gordel bieden allerlei voordelen.

 

 

 

 

 

 

Oogstmachines

Alliance 375

Deze band wordt gekenmerkt door hoog band volume, hoog laadvermogen en lage bandenspanning. De band heeft uitstekende grip dankzij het agressieve profiel en scherpe schouders. Daarnaast beschikt de band over goede tractie, minimale ontsporing en zorgt voor constante rijsnelheid. De speciale stalen gordels en speciale rubbersamenstelling zorgen voor een lange levensduur van de band.

 

 

Alliance 376

Het specifieke profiel en de constructie van de banden zorgen voor brede multifunctionele toepassingen. De band heeft een gemiddelde antislip diepte en iets ronde schouders. Dit zorgt voor comfortabele en vlotte ritten op harde oppervlakken. Daarnaast wordt de band ook gekenmerkt door de goede tractie en uitstekende zelfreinigende eigenschappen op het land. Het sterke karkas met stalen gordels geeft bescherming tegen lekrijden. Samen met de duurzame flexibele zijwanden heeft de band een lange levensduur.

 

 

Landbouwindustrie

Alliance 550

Voor specifieke toepassingen op industriële tractoren en graaf- laadcombinaties. Het speciale blokken loopvlak zorgt voor hoge prestaties op besneeuwde en zanderige terreinen. Daarnaast heeft de band ook goede grip op zachte ondergronden. Het aantal nokken en combinatie rubber loopvlak zorgen voor een lange levensduur en lage rolweerstand. Door de  stalen gordels en karkas structuur heeft de band een gelijkmatige drukverdeling en slijtage. Daarnaast beschermen de stalen gordels en het karkas de band tegen inrijdingen en beschadigingen.

 

 

Agrarisch tractor diagonaal banden

Tractor diagonaal R-1

Alliance 304

Aandrijfwiel voor tractor. De brede ruimtes tussen de nokken zorgen voor uitstekende zelfreinigende eigenschappen. De band is bestand tegen opzij slippen en rolt door. Alliance 304 is geschikt voor helling operaties en voor korte ritten op de weg. Het sterke nylon karkas beschermt tegen mechanische storingen en beschadigingen.

 

 

 

Alliance 324

Een zware werktuigband voor het zware werk. De zelfreinigende diepe nokken zijn speciaal ontwikkeld voor een goede tractie en een lange levensduur onder zware omstandigheden inclusief transport over de weg. Het sterke nylon karkas zorgt voor een volledige krachtoverbrenging en zorgt voor een goede weerstand tegen mechanische storingen en beschadigingen.

 

 

Alliance 347

Een aandrijfwiel tractorband met extra nokken. De band bied maximale tractie op alle grondsoorten en rijdt comfortabel. Daarnaast is de band geschikt voor hard trekken en het nylon karkas beschermt tegen beschadigingen.

 

 

 

Alliance 357

Tractor band met extra sterke nokken voor zware werk en hoge krachtoverbrengingen onder de meest zware omstandigheden. De band wordt gekenmerkt door de zelfreinigende eigenschappen, het doorrollen en betere weerstand tegen slippen zowel op de weg als op het land. Het sterke karkas beschermt tegen inrijdingen en beschadigingen.

 

 

Alliance 358

Deze band kenmerkt zich door extra sterke nokken voor zwaar werk. De versterkte duurzame nokken zijn tot in de nokwortels versterkt om vermoeidheidsscheuren te voorkomen. De schuine nokken zorgen voor een vlotte rit in het veld en op de weg. Het sterke nylon karkas beschermt tegen beschadigingen.

 

 

Galaxy Ag Star R-1

Ontworpen met lang loopvlakprofiel. Door specifieke stand van de nokken en nok samenstelling heeft de band grote trekkracht in het veld en op de weg goed draagt. De modder-breakers zorgen voor goede zelfreiniging, goede tractie en vergroten de trekkracht.

 

 

Galaxy Agri Trac II R-1

Ontworpen voor zowel goed rijcomfort op de weg als een uitstekende tractie onder alle omstandigheden. Door speciale nok samenstelling reinigt de band goed in de meest modderige omstandigheden.

 

 

 

Galaxy Combine Star R-1

Zware diagonaal maaidorser band. De band is gemaakt van een speciale rubbersamenstelling en sterkere bredere nokken. Hierdoor zorgt de band voor betere tractie en stabiliteit, lagere slip, brandstof en tijdbesparing.

 

 

 

Galaxy Earth Pro R-1

 

 

 

 

 

Galaxy Gator Grip R-1

Speciaal ontwikkeld voor mobiele irrigatie installaties. De band is voorzien van een afgerond karkas ontworpen voor een uitstekende wegligging en minimale beschadiging aan de bodem en het gewas. Daarnaast heef de band ook uitstekende zelfreinigende eigenschappen.

 

 

Galaxy Super Tractor R-1

De Super Tractor is ontworpen om superieure tractie te bieden in veeleisende omstandigheden. De band heeft een uistekende pasvorm voor een breed scala van tractoren.

 

 

 

Tractor diagonaal R-3

Alliance 316

De Alliance 316 is ontworpen voor meerdere tractor doeleinden en biedt een hoge flotatie op zachte grond. Door de flotatie worden planten en het gazon beschermd. De band is geschikt voor werk op de weg, industrie en wegenbouw. Het is een robuust ontwerp met een sterke nylon constructie.

 

 

 

Alliance 329

Geschikt voor hoge flotatie werkzaamheden. De band beschikt over een breed loopvlak en beschermt de schouders en zijwanden tegen insnijdingen. Door de sterke constructie heeft de band een lange levensduur.

 

 

 

 

Alliance 330

Een multifunctionele trekkerband ontworpen voor hoge en zware belastingen. De band heeft een goede tractie en zorgt voor soepel rijcomfort. De band is geschikt voor weggebruik, industrie en wegenbouw. De nylon constructie en het robuuste ontwerp zorgen voor een lange levensduur.

 

 

 

Galaxy Diamond Tread R-3

De Diamond Tread is ontworpen voor een uitstekende wegligging en minimale bodem beschadiging. Voor verpak en vervoer toepassingen.

 

 

 

 

Tractor diagonaal oogstmachines

Alliance 349

Het robuuste nylon karkas en de sterke gordel beschermen de band tegen beschadigingen onder zware omstandigheden. De nokken zijn zo gemaakt dat er optimale tractie en gelijkmatige slijtage plaatsvindt. Dit bespaart tijd en brandstof. De korte afstand tussen de nokken vermindert trillingen, maakt meer grip en maakt beter contact met de grond.

 

 

Agrarisch implement en voorbanden


Voorbanden

Alliance 303

Voorband kan gebruikt worden voor algemene landbouwdoeleinden. De verhoogde centrale rib zorgt voor uitstekende en gemakkelijke besturing. De band is ontworpen voor rustige rollende en langdurige prestaties voor zowel op de weg als op het land. De sterke nylon constructie en het gebruik van hoogwaardige verbindingen maken het een band van top kwaliteit.

 

 

Galaxy Front Farm F-2

Een band voor meerdere doeleinden. Als voorband biedt de band uitstekende sturingseigenschappen. Daarnaast heeft de band ook duurzame slijtage eigenschappen.

 

 

 

 

Implement banden

Alliance 222

Deze band levert hoge flotatie. Door het extra brede loopvlak en het hoge volume maakt het dragen van zware lasten mogelijk bij een lage inflatiedruk. De band is zeer geschikt voor zowel op de weg als op het land

 

 

 

 

Alliance 223

Ontworpen om zware lasten te dragen onder zware omstandigheden. De sterke nylon constructie en de all-round bescherming tegen ozon en zonlicht zorgen voor een lange levensduur van deze band.

 

 

 

 

Alliance 239

Multifunctioneel low-sectie stuurwiel band voor zware tractoren. De band biedt een uitstekende flotatie in het veld en veel kilometers op de weg en voor industriële toepassingen. De sterke nylon constructie en het gebruik van hoogwaardige verbindingen garanderen een lange levensduur.

 

 

 

 

Alliance 319

Band ontworpen voor alle on- en off-road toepassingen. De sterke nylon constructie beschermd tegen vocht en zorgt voor goede prestaties.

 

 

 

 

 

Alliance 320

Band met hoge belastbaarheid en minimale bodemverdichting. Ideale band voor de moderne landbouw voor zowel on- als off-road toepassingen. De sterke nylon constructie biedt superieure prestatie en duurzaamheid.

 

 

 

 

Alliance 327

Band met een bodem vriendelijk loopvlak dat gekenmerkt wordt door centrale ribben en schouder nokken. De centrale ribben samen met een breed en plat contactoppervlak zorgen voor de laagst mogelijke bodemverdichting en bodemschade.

 

 

 

 

Alliance 351

Band ontwikkeld voor zowel toepassingen op de weg als op het land. De band kan op aangedreven wielen worden gemonteerd voor de beste prestaties op zachte en droge omstandigheden.

 

 

 

 

Alliance 542

Ontworpen voor vrij rollende wielen veelal gebruikt onder oogstmachines, persmachines, zaaimachines, mestverspreiders etc. Soepele sturing van machines door sterk gegroefde ribben.

 

 

 

 

Alliance 543

Deze band levert uitstekende prestaties voor vrij draaiende wielen op oogstmachines, persmachines, zaaimachines etc. De band biedt een gemakkelijke besturing van machines door de zwaar gegroefde ribben. De band biedt voldoende flotatie voor machines en heeft een hoge dichtheid van het loopvlakrubber.

 

 

 

 

Alliance 571

Deze band heeft hoog flotatie vermogen waardoor het een efficiënte grondbescherming biedt voor truf en grasland toepassingen. De band is zowel geschikt voor on- als off-road toepassingen, heeft een lage rolweerstand en een uitstekende weerstand teegn lekrijden.

 

 

 

 

Galaxy Highway Tread for AG Implement Stubble Proof

 

Speciaal ontwikkeld voor getrokken landbouwwerktuigen zoals trailers. Is zeer geschikt voor weggebruik. De band heeft een sterk karkas en zijwanden die de band beschermt tegen beschadigingen in het veld.

 

 

 

 

Galaxy Impmaster 200 I-1

Galaxy Impmaster 200 I-1 geeft uitstekende prestaties voor vrij rollende wielen voor oogstmachines, persmachines etc.

 

 

 

 

 

Galaxy Impmaster 350 FI

Galaxy Impmaster 200 I-1 geeft uitstekende prestaties voor vrij rollende wielen voor oogstmachines, persmachines etc. De band is DOT gecertificeerd voor periodiek gebruik op de snelweg.

 

 

 

 

Galaxy Rib Implement I-1

Ontworpen voro vrij draaiende wielen. Licht in sturing door de sterk gegroefde ribben.

 

 

 

 

 

Galaxy Stubble Proof R-3/I-2

Nieuwe band voor zaaimachines met een uniek design en zeer zware verbindingen. Het sterke karkas beschermd de band tegen inrijdingen.

 

 

 

Galaxy Super Soft R-3

Banden ideaal voor kunstmest en kalkstrooiers, ruwe maaitractoren, balenpersen etc. Geschikt voor diverse landbouw en industriële machines.

 

 

 

 

 

 

Agrarisch grasland toepassingen

 

 

Alliance 221

De band heeft een hoog draagvermogen en een beperkte rolweerstand. Het brede loopvlak minimaliseert schade aan het veld en gewassen. Het nylon karkas en een speciale ozon bestendige verbinding garanderen een lange levensduur.

 

 

 

Alliance 322

Het loopvlakprofiel zorgt voor een extreem zachte werking op de golfbaan, turf toepassingen en gazon toepassingen. De band heeft een lage en gelijkmatige bodemdruk. Laag profieldiepte en de unieke schouders minimaliseren zodebeschadigingen op heuvels en scherpe bochten. Daarnaast biedt de band ook een soepele werking op harde ondergrond.

 

 

Galaxy Mighty Mow R-3

Deze band biedt superieure flotatie kenmerken en is een turf vriendelijke band die geen gras of wortels beschadigd. Zeer geschikt voor maaiers in parken, golf toepassingen, sport ondergronden en begraafplaatsen.

 

 

 

Galaxy Turf Special 

Wanneer een machine moet werken op gevoelige grond als suiker en turf gronden, dan is deze band vereist. Deze band is standaard voor flotatie en minimale bodemverdichting.

 

 

 

 

Flotation radiaal banden

 

Alliance 331 Radial

Tractie profiel met goede zelfreinigende eigenschappen voor zowel on- als off-road toepassingen. De band heeft een hoog laadvermogen en een lage bandenspanning. De sterke nylon constructie en verbindingen zorgen voor een lange levensduur.

 

 

 

Alliance 380

Eerste radiale flotatieband voor graafmachines, trucks en kleine laders. Speciaal ontwikkeld voor zware lasten en moeilijke terreinen. De band maakt gelijke tractie en goede sturing mogelijk bij zowel voor- als achterwaardse rijrichtingen. De band geeft een uitstekende stabiliteit van de machine, geeft een comfortabele rit, goede mobiliteit en heeft een goede zelfreinigende eigenschappen en goede tractie. Daarnaast levert de band ook goede prestaties op de weg.

 

Alliance 381

Voor specifieke toepassigen op gevoelige ondergronden waarbij bodem en gewassen beschermd worden. Het unieke patroon en de agressieve nokken op de schouders zorgen voor een lage bodemdruk. De band heeft goede zelfreinigende eigenschappen en minder slip.

 

 

Alliance 382

Band met hoge radiale flotatie voor efficiënt agrarisch transport te optimaliseren. De band omvat een volledige stalen constructie in combinatie met een specifieke bouw en rubbersamenstellingen. Hoge mobiliteit en comfortabel rijden op het land en op de weg zijn daardoor mogelijk.

 

 

Alliance 388

Ontworpen voor zware agrarische toepassingen. De band heeft uitstekende grip en goede zelfreinigende eigenschappen. Door het grote contactoppervlak, de sterk afgeronde schouders en lage bandenspanning zorgen voor een lage bodemdruk en minimaliseert bodemverdichting en schade. De dichte nokken verdeling zorgt voor soepel en efficiënt transport op de weg.

 

 

Alliance 390

Speciaal ontwikkeld voor zwaar werk onder moeilijke omstandigheden.

 

 

 

 

Alliance 885

Ontworpen voor lichte toepassingen als balenpersen, graan wagens, kleine agrarische trailers etc. De band heeft een hoger draagvermogen en werksnelheid. Het grote nok contactvlak zorgt voor een soepele en comfortabele rit. De band heeft een hoge slijtage weerstand. Daarnaast beschikt de band over extra dikke versterkte zijwanden waardoor de band uitstekende stabiliteit biedt en bescherming biedt tegen beschadigingen van buitenaf.

 

Galaxy Super Soil Softee

Ontworpen voor gebruik onder vloeibare mestverspreiders. De band heeft een lage bodemdruk. De radiale constructie zorgt voor lekbestendigheid.

 

 

 

 

 

U ziet, een bijzondere bandenfabrikant, met een nog veel groter programma dan hier vermeld. Naast het bovenstaande aanbod, beschikt ATG Tires ook over Flotation diagonaal banden, banden voor bosbouw toepassingen, industriële banden en OTR banden.

Voor meer informatie:

Mail: info@sarislandbouwbanden.nl

Tel: 085 3015093