Saris Landbouwbanden
Tielsestraat 9a
6675 AA Valburg

Postadres:
Kerkstraat 30
6675 BS Valburg

Tel: 085 3015093
Fax: 0488 431884

E-mail: info@sarislandbouwbanden.nl
Web: www.sarislandbouwbanden.nl

K.v.K.: Nijmegen 10027188
BTW-nr: NL-8073.29.848.B01

 
 
 

© 1983-2018 - Saris4x4
Hosting: CTS&S
Webdesign: Van de Sand Design

 

Cultor

De lancering van de radiale Cultor RD landbouwbanden starte in 2016

Landbouwbandenmerk Cultor breidt haar assortiment drastisch uit in het radiale segment. De Cultor RD range is een vervanging van de Mitas RD en is gebaseerd op de prestaties van de Mitas RD-serie die niet meer is opgenomen in de Mitas merkenportefeuille. MITAS, die de Cultor produceert in haar fabrieken in Europa, biedt 46 nieuwe maten aan in de Cultor RD vanaf januari 2016. De Cultor RD profiteert van de voordelen van high-tech ontwikkelingen die bij Mitas plaats vinden en biedt dus dezelfde prestaties en levensduur als de Mitas RD. In de MITAS-portfolio zal de Cultor onder de Mitas Premium-lijn worden geplaatst.


"Onder de merknaam Cultor, zullen we radiale landbouwbanden bieden van topkwaliteit met concurrerende prijzen gebaseerd op vergelijkbaar niveau als de Mitas RD. Cultor RD banden vullen de Mitas Premium banden aan en worden geassocieerd met het meer prestigieuze en veeleisende segment voor krachtige machines", aldus Andrew Mabin, Mitas' marketing en sales director. "Wij produceren de Cultor banden in onze fabrieken in Europa, die tot de meest geavanceerde in de wereld behoren, zoals onze fabriek in Otrokovice (CZ) die werd geopend in 2013".

De nieuwe Cultor radiale landbouwbanden worden aangeduid met RD-01, RD-02 en RD-03. De Cultor RD-01 zijn allround banden voor uiteenlopende toepassingen. Ze blinken uit in hun uitgebalanceerde combinatie van functies waardoor ze geschikt zijn voor een brede inzet op vele landbouwmachines. Er zullen 22 maten beschikbaar komen vanaf januari 2016. Het voordeel van de Cultor RD-02 is het hoge rijcomfort op de weg en een uitstekende overdracht van kracht resulterend in uitstekende grip en tractie in het veld. De Cultor RD-02 zal worden aangeboden in acht maten.

Cultor RD-03 is ontworpen voor betere bodembescherming en hoog laadvermogen, dat mogelijk wordt gemaakt door de brede constructie en groot luchtvolume. Klanten kunnen kiezen uit 16 maten. Het streven is om de Cultor ook verder uit te breiden met radiale landbouwbanden voor maaidorsers en rijenteeltmachines.