Vredestein Landbouwbanden

Vredestein is een premium merk en heeft een rijke geschiedenis. Het merk Vredestein werd al in 1908 opgericht in Nederland. In de loop van de jaren heeft Vredestein steeds meer internationale allure gekregen. In 2009 werd Vredestein overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres Ltd en gaat verder als Apollo Vredestein BV. Deze overname geeft Vredestein kansen op nieuwe markten. De belangrijkste waarden van het merk Vredestein zijn: Innovation, Safety, Top Technology, Design en Trendy Lifestyle.

Vredestein landbouwbanden beschikken over:

- Sublieme trekkracht

- Rijcomfort onder alle omstandigheden

- Uitstekende lossingseigenschappen

- Uniek Loopvlakprofiel

- Brandstofbesparing door radiaal banden

Eén van onze klanten verteld in het volgende filmpje over Vredestein.

Vredestein biedt u de volgende reeks landbouwbanden aan:

 

Traxion +

Voor high-tech tractoren met groot motorvermogen

Dit revolutionaire profiel zorgt voor optimale prestaties op het land en tijdens transport. Deze band beschikt over een speciaal gebogen nokvorm en een grote onderlinge afstand in de schouder. Hierdoor heeft de band perfecte lossingseigenschappen. Verder beschikt de band over afgeronde schouders, flexibele zijkantconstructie, groot contactvlak en niet-parallele nokken.

Voordelen van de band zijn: Optimaal comfort en veiligheid tijdens transport, goede trekkracht, lange levensduur, optimale zelfreiniging, minder structuurbederf, geringe sporing, uitstekende demping en voorkomt schade aan de grasmat.

 

Traxion XXL

Voor high-tech tractoren met groot motorvermogen

Speciaal ontwikkeld voor tractoren met motorvermogen vanaf 160 pk. Deze band beschikt over een uniek profiel en speciale karkasconstructie. De band heeft een groot contactvlak en regelmatige drukverdeling door het sterke en soepele karkas en vlakke loopvlakcontour. Daarnaast heeft de band een groot luchtvolume wat zorgt voor een hoog draagvermogen.

Voordelen van de band zijn: uitstekende trekkracht, comfort en veiligheid tijdens transport, behoud bodemstructuur, optimale prestaties en hoog draagvermogen bij lage bandspanning.

 

 

Traxion 85

Voor middenklasse tractoren

De band beschikt over een doordacht loopvlak design met gebogen nokken en afgeronde schouders. De hiel is versterkt met extra verstevigingslagen. Het brede gordelpakket en flexibele karkas zorgen voor een vlak loopvlakcontour en daardoor gelijkmatige drukverdeling. Ook beschikt de band over uitstekende wegeigenschappen. De band heeft een geringe rolweerstand, hoog comfort, lange levensduur en geeft optimale prestaties.

Voordelen van de band zijn: verbeterde trekkracht en hoge zelfreiniging, verminderde wielslip, verbeterde comfort en lange levensduur, optimale stabiliteit bij hoge snelheid en ruim 8% hoger draagvermogen dan de oude generatie banden.

 

 

 

Tractor Transport

Comfortabele diagonaal band

Deze band wordt voornamelijk gemonteerd op lichte en middelzware tractoren. In het midden van het loopvlak zijn de nokken verbreed. Hierdoor rijdt de band comfortabeler en heeft het een langere levensduur. Het karkas bestaat uit een diagonale constructie en zorgt voor een goede stabiliteit. De Tractor Transport wordt veelal in de bosbouw gebruikt vanwege de hoge weerstand tegen beschadigingen en inrijdingen.

Voordelen van de band zijn: de hoge weerstand tegen beschadigingen, goede stabiliteit, goede prijs/kwaliteit verhouding, goede trekkracht en hoog rijcomfort.

 

 

Multi Rill

Voorband voor Weide- en Akkerbouw

Voor tractoren met achterwiel aandrijving. De band beschikt over een nylon karkas, afgerond contour en lijnprofiel. Het zelfreinigende profiel geeft stabiliteit en voorkomt beschadeging aan de grasmat.

Voordelen van de band zijn: uitstekende koersstabiliteit, bestand tegen piekbelasting, voorkomt schade aan de grasmat, zelfreinigend en goede stuureigenschappen.  

Lug Ring

Voorband voor Land en Weg

Lug Ring is een veelgevraagde voorband. De band beschikt over robuuste schoudernokken, breed profiel, goed rolvermogen en beproefde constructie. De robuuste schoudernokken beschermen de band tegen inrijdingen en scherpe voorwerpen.

Voordelen van de band zijn: bescherming tegen inrijdingen, groot contactoppervlak, geschikt voor plant en zaaimachines en lange levensduur.

 

Flotation Pro

Voor de professionele landbouw

Flotation Pro is een radiale band voor professionele werkzaamheden. De stevige gordel onder het loopvlak zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling in het contactvlak. De band beschikt over een uniek profiel en heeft een lage rolweerstand. De flexibele sterke karkasconstructie maakt het mogelijk wegtransport uit te voeren.

Voordelen van de band zijn: minimale bodemverdichting, weinig insporing, goede flotation eigenschappen, geschikt voor wegtransport, comfort, lange levensduur, minder gevoelig voor beschadigingen, goede lossingseigenschappen, lage rolweerstand, blijft goed rollen, laag geluidsniveau en goede zijdelingse stabiliteit.

 

Flotation Trac

Voor optimale prestaties

Deze radiaal band kenmerkt zich vanwege zijn allround mogelijkheden. Het is een perfecte optie voor zowel akkerland, grasland als transportwerkzaamheden. Flotation Trac beschikt over een uniek loopvlakprofiel en een sterke flexibele karkasconstructie zodat topprestaties geleverd kunnen worden. De band heeft een vlak loopvlakcontour, ronde schouders en een stabiele middenbaan met open schouderprofilering. Daarnaast is de band flexibel, heeft het een sterke zijkant en robuuste hielconstructie.

Voordelen van de band zijn: groot contactvlak, lage rolweerstand, goede stabiliteit, rollend vermogen onder moeilijke omstandigheden, goede flotation eigenschappen, optimale belastingverdeling, voorkomt beschadiging grasmat, hoog comfort, lange levensduur, lage rolweerstand, goede zelfreiniging en beschermd tegen inrijdingen.

 

Flotation +

Voor het zware werk

Deze band werkt volgens het flotation principe. De band heeft een groot draagvermogen bij een relatief lage bandspanning, is extra breed, heeft een uitgekiend profiel en heeft een goede hoogte/breedte verhouding. Al deze eigenschappen maken de band uitermate geschikt voor silagewagens, mengmestverspreiders, kipwagens en oogstmachines. Flotation+ klaart elk landbouwkarwei zonder sporen na te laten.

Voordelen van de band zijn: hoog draagvermogen bij relatief lage bandspanning, maximaal rolvermogen, lange levensduur, hoog comfort, perfecte zelfreiniging, lage rolweerstand, minimaliseert bodemverdichting, weinig insporing en uitstekende stabiliteit.

 

 

A.W.

Band voor weide- en akkerbouwmachines

De Vredestein A.W. band heeft een sterk flexibele nylon karkas. De band zorgt, met zijn unieke profiel, uitgekiende constructie en groot contactvlak, voor goede stabiliteit op elk type grond. Vredestein A.W. laat stalmestverspreiders, opraapwagens, balenpersen, schijveneggen en transportmateriaal onder alle mogelijke omstandigheden rollen.

Voordelen van de band zijn: hoog draagvermogen bij lage spanning, minder structuurbederf, voorkomt schade aan grasmat, goede stabiliteit en heeft extra weerstand tegen inrijdingen.

 

 

 

 

A.S.

Stabiliteit, comfort en tractie

De Vredestein A.S. heeft een sterke diagonale karkasconstructie, relatief groot nokkencontactvlak en een speciaal ontworpen profiel. Deze kenmerken laten op niet-aangedreven assen, de machine ook onder moeilijke omstandigheden doorrollen. De band zorgt voor goede stabiliteit. Wanneer de band gemonteerd is op aangedreven assen, blijft het comfort op de weg gewaarborgd zonder dat er op het land tractie verloren gaat.

Voordelen van de band zijn: perfecte stabiliteit, hoog draagvermogen, comfortabel weggedrag, lange levensduur, hoge trekkracht en goede zelfreiniging.

 

 

V61

Robuuste band voor grondbewerkingswerktuigen

Vredestein V61 is een band met robuust profiel, relatief groot contactoppervlak, uitgekiende hoogte en breedte verhouding, sterke nylon constructie en is tubeless. Deze kenmerken geven garantie voor optimale stabiliteit en goede zelfreinigende eigenschappen. Het sterke, flexibele karkas is goed bestand tegen piekbelastingen. De profielringen beschermen tegen beschadigingen door doornen en stenen. De band geeft extra zekerheid en wordt daardoor ook vaak geselecteerd voor eerste montages.

Voordelen van de band zijn: hoge weerstand tegen inrijdingen, goede zelfreiniging, minimale insporing en bodemverdichting, goede stabiliteit, lange levensduur en gemakkelijke montage.

 

 

Uniek

De bandenmaat 20.0/70x20 of 20.0/70x508 is een zeer unieke band die helaas niet meer door Vredestein geproduceerd wordt. Toch rijden veel landbouwwagens nog steeds met volle tevredenheid op deze bandenmaat. Misschien u ook wel?

Het profiel van deze diagonale 20.0/70x20 of 20.0/70x508 is slijtvast en het unieke profiel veroorzaakt weinig structuur bederf van uw bouwland.

Wij, Saris Landbouwbanden, hebben een bandenfabrikant gevonden die bereid is is om op afroep deze bandenmaat voor ons te fabriceren. De beschikbaarheid van de band is niet gegarandeerd omdat ze alleen maar in partijen gefabriceerd worden. Heeft u interesse in deze band? Wacht dan niet te land en neem contact met ons op.

 

 

 

U ziet, een bijzondere bandenfabrikant, met een nog veel groter programma dan hier vermeld. Voor meer informatie:

E-Mail: info@sarislandbouwbanden.nl

Tel: 085-3015093