Reparatie - Vulkanisatie

Vulkanisatie is kosten besparen, op het moment als het even niet mee zit!

Weggooien is niet meer nodig!

Een pin of hekkenpost over het hoofd gezien? Bent u tegen een paal gereden? Scheuren in de buitenband? Gooi de band niet weg! Maar laat uw band vulkaniseren. Juist scheuren en zware inrijdingen tot 15 cm kan Saris Landbouwbanden perfect vulkaniseren. Als u daar geen aandacht aan besteedt, rotten de koordlagen door vocht door en klapt de band voortijdig kapot. Ook beschadigingen die net niet doorgescheurd zijn, maar waar de koordlagen wel zichtbaar zijn, worden door ons gevulkaniseerd. Met speciale apparatuur brengen wij een nieuw laag rubber in de beschadiging en uw band is weer gebruiksklaar! Hoe werkt dat vulkaniseren nu precies? 

Afhankelijk van de plaats op de band kunnen wij in eigen huis landbouwbanden repareren, het zogenaamde; vulkaniseren.

Wij hebben van de meeste maten leenbanden staan, die monteren we tijdelijk zodat
u altijd vooruit kunt.

Omdat wij in eigen huis vulkaniseren is de wachttijd niet meer dan enkele dagen, in plaats van weken.

Na het volledig open slijpen van de inrijding (welke ALTIJD groter is dan gedacht, wordt er een "kommetje" geslepen, een mooie oppervlakte om het rubber aan te laten hechten.

We plaatsen aan de binnenkant een manchet die mee het verwarminsproces in kan. Deze wordt afgewerkt met innerliner sealer om de tubeless laag te herstellen. Omdat er tientallen manchetten zijn voor alle soorten banden en inrijdingen is er een nauwkeurige berekening noodzakelijk.

De Extruder mengt en verwarmd lange slierten rubber. Dit wordt daarna in de scheur geperst en stevig aangedrukt om geen lucht toe te laten. Het aanbrengen van de hitte folie om het verbranden van de rubber te voorkomen.

Onze machine verwarmd onder hoge druk het aangebrachte rubber. Dit proces duurt vele uren, afhankelijk van de hoeveelheid rubber.

Het overtollige rubber wordt na het vulkaniseren weggeslepen. Dit is een nauwkeurig werk wat onze bandenvakman goed beheerst.

De band kan nu weer tijden mee en bespaart u de kosten van de aanschaf van een geheel nieuwe band.


Wij geven 6 maanden garantie op onze vulkanisatie’s.
We werken met vaste prijzen, dus duidelijkheid en geen verrassingen!.
Mail een foto en wij zullen reageren.

Wilt u meer informatie over het vulkaniseren van banden? Wij kunnen u snel en vakkundig helpen. Dan kunt u contact op nemen met ons of langkomen op onze werkplaats.