Loopvlakvernieuwing

Versleten banden bestaan niet!

Is uw tractorband of één van uw andere landbouwbanden versleten? Denkt u dat uw versleten band onbruikbaar is? Bent u al opzoek naar een nieuwe band, maar wilt u niet te veel geld uitgeven? Laat uw band dan voorzien van een nieuw loopvlak en geef uw band een nieuw leven! Versleten banden bestaan namelijk niet volgens Saris Landbouwbanden.

Loopvlakvernieuwing in het verleden ook wel coveren genoemd, geeft grote besparingen op uw bandenkosten en is ook nog eens goed voor het milieu. U kunt uw landbouwband via Saris Landbouwbanden laten vernieuwen. Banden van getrokken voertuigen kunnen, mits het karkas goed genoeg is, van een nieuw loopvlak worden voorzien. Nadat uw band binnen is bij Saris Landbouwbanden en wij deze aan een grondige inspectie hebben onderworpen, zullen wij de band naar OBO Banden sturen. Bij OBO Banden wordt uw band verwerkt en krijgt u uw band terug met een prachtig nieuw loopvlak. Uw band is klaar voor een nieuw leven! U kunt uw werkzaamheden op het land weer voortzetten zonder te veel kosten te maken.

Heeft u in de tussentijd dat uw band vernieuwd wordt geen vervangende band en wilt u ook uw werkzaamheden niet stil leggen? Saris Landbouwbanden kan er voor zorgen dat u met een gebruikte of reserve band uw werkzaamheden in de tussentijd kunt voortzetten.

Loopvlakvernieuwing is bij de meeste loonbedrijven, boeren en overige agrarische en landbouw bedrijven bekend. U ziet een duidelijk verschil tussen begin en eindresultaat. Maar wat gebeurd er nu precies met uw band in de tussentijd? Hieronder vind u een overzicht en uitleg van wat het vernieuwen van banden nu precies inhoudt. Er zullen twee verschillende manieren van loopvlakvernieuwing worden toegelicht. De eerste is proces vernieuwing Vollvorm en de tweede is proces koud-vernieuwing. Beide manieren zorgen voor een uitstekend resultaat.

Daarnaast wordt bij banden die hard slijten op de schouders, ook schouder-vernieuwingen uitgevoerd. 1050/50ers van bijvoorbeeld giertanks slijten hard op de schouders en minder hard op de rest van de band. Zonde om nieuwe banden te kopen die niet volledig versleten zijn. Daarom kunnen ook alleen de schouders vernieuwd worden.

Proces vernieuwing Vollvorm

Uw versleten band komt binnen bij Saris Landbouwbanden. Zodra wij uw band in onze werkplaats hebben zullen wij de band opsturen naar OBO Banden. Een voorwaarde voor het vernieuwen van uw band is dat het karkas van de band gaaf moet zijn. Dit zal ook door Saris Landbouwbanden worden gecontroleerd.

Zodra uw band afgeleverd is bij OBO Banden, zal uw band gefreesd worden. Het versleten loopvlak wordt helemaal gaaf en glad gemaakt.

Vervolgens wordt uw band voorzien van een nieuwe laag rubber zonder profiel. Deze laag wordt zorgvuldig aangebracht op uw band.

Wanneer de gehele band voorzien is van een nieuw laag rubber, wordt uw band in een soort mal geplaatst. In de mal wordt het rubber verwarmd waardoor het zacht en vloeibaar wordt. Het rubber zal zich hechten met de band en door de binnenband op te blazen, wordt het zachte rubber in het profiel van de mal gedrukt. Vervolgens moet de band afkoelen zodat het rubber weer hard wordt.

Na het afkoelen wordt de band verwijderd uit de mal en heeft u weer een band met een prachtig nieuw loopvlak. Uw band heeft weer een nieuw leven en is klaar voor gebruik!

Proces koud-vernieuwing

Uw versleten band komt binnen bij Saris Landbouwbanden. Zodra wij uw band in onze werkplaats hebben zullen wij de band opsturen naar OBO Banden. Een voorwaarde voor het vernieuwen van uw band is dat het karkas van de band gaaf moet zijn. Dit zal ook door Saris Landbouwbanden worden gecontroleerd.

Zodra uw band afgeleverd is bij OBO Banden, zal uw band gefreesd worden. Het versleten loopvlak wordt helemaal gaaf en glad gemaakt.


Vervolgens wordt uw band voorzien van een nieuw laag rubber dat al voorzien is van een profiel. Deze nieuwe laag wordt zorgvuldig vastgeplakt op uw band.

Wanneer de gehele band voorzien is van een nieuw laag rubber, wordt uw band in een autoclaaf (drukcabine) geplaatst. Hier wordt het rubber verwarmd waardoor het zacht en vloeibaar wordt. Het rubber zal zich hechten met het rubber dat nog aanwezig is op de band. Vervolgens moet de band afkoelen zodat het rubber weer hard wordt.

Na het afkoelen wordt de band nabewerkt zodat het oude en nieuwe gedeelte mooi in elkaar overlopen. Hierna heeft u weer een band met een prachtig nieuw loopvlak. Uw band heeft weer een nieuw leven en is klaar voor gebruik!

Eindresultaat

Schouder-vernieuwing

Grote en zware banden als 1050/50ers van bijvoorbeeld giertanks slijten vaak hard op de schouders en minder hard op de rest van de band. Het is zonde om nieuwe banden aan te schaffen en daarom is het ook mogelijk alleen de schouders te laten vernieuwen. Laat uw banden niet kapot lopen op de schouders, maar vernieuw de schouders zodat de band langer mee gaat en u kosten bespaard. Na het verniewen is uw band weer geschikt om hard aan het werk te gaan.

Dit is een nieuwe manier van schoudervernieuwing van Michelins 1050/50R32. De band wordt vernieuwd met een gesloten profiel op de schouders wat zorgt voor minder verdichting en een soepeler karkas. De producent van deze vernieuwing is een fabrikant uit Duitsland.

Wij, Saris Landbouwbanden, zijn erg trots wanneer uw band weer vernieuwd en gebruiksklaar bij ons binnenkomt. Wij kunnen u dan weer een prachtig vernieuwde band leveren en u weer veilig laten rijden. Wij zijn u graag van dienst. Voor meer informatie over het vernieuwen van banden kunt u altijd bij ons terecht.

In het kort zijn dit de processen voor het vernieuwen van banden. Wil u meer informatie over het vernieuwen van banden? Neem dan contact met ons op of kom langs op onze werkplaats!